2022. július 10., vasárnap

Szakrális Magyar Történelem - 7. Örömünnep

 




A Szakrális Magyar Történelem (amely egyben egy FB oldal is) célja és küldetése, hogy múltunk igaz megismerésével, a természetgyógyászatban is alkalmazott holisztikus szemlélet elsajátításával, egyes történelmi események és folyamatok szakrális, spirituális szempontú megközelítésével mind magunkat, mind közösségünket a Magyar Nemzetet emelni, gyógyítani tudjuk.

Alapvető tény, hogy egyéni életünket és működésünket, mint egy fa lombjának állapotát, egyértelműen meghatározzák a mélyben, szemmel nem látható helyen húzódó események, történések (vagyis a gyökerek). Ha ezek hibásan működve, fájdalmakkal és meg nem értett titkokkal, csúsztatásokkal telve léteznek - nem jöhet létre a gyógyulás, fel/megszabadulás.

A fentieket figyelembe véve, egyáltalán nem elhanyagolható kérdés például, hogy egy történelmi esemény miért pont AKKOR történt - vegyük például István király koronázását, 1000.12.25., karácsony napján, mely akkor egybeesett a téli Napfordulóval (amit az 1582-es naptárreformmal "elcsúsztattak"). Vagy az Országfelajánlást 1038. Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én. Vagy miért volt augusztus 29-e Szulejmán szultán "szerencsenapja"?

Számtalan összefüggés, "véletlenek sorozata" határozta meg, és ezzel határozza meg ma is a Magyar Nemzettel kapcsolatos eseményeket, történéseket, azt, hogy a Nemzet Lelke beteg, az anómia, értékvesztettség állapotában van, amelyből az egyén gyógyulásán, tisztulásán, felismerésein keresztül tud a Közösség, mint nagy család, és annak morfogenetikus mezője gyógyulni, emelkedni.



Simon Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése