2015. december 10., csütörtök

Felkészülés az aranykori tudatosságra - Nyakig ülünk…



Felkészülés az aranykori tudatosságra

Nyakig benne vagyunk az átalakulásban. Ha körülnézünk ezt érzékelhetjük a politikai erővonalak változásában, a szűkebb környezetünkben zajló folyamatokban, sőt jó esetben saját magunk mentalitásában is. Vannak, akiket ez a változás félelemmel tölt el, vannak akiket izgalommal teli várakozással. Több nagy spirituális tanító, filozófus és kutató hangoztatta a múltban és a jelenben is, hogy az élet maga a változás. Ha megállna a változás, a fejlődés, az maga lenne a halál. Igen ám, de a változások megélése szintén igen változó lehet, attól függően, hogy milyen nézőpontból tekintünk rá. Csupán az anyagi jólétet kergető, hitehagyott ember, aki egoista és materiális szemszögből nézi a történetet, értetlenül, félelemmel eltelve áll a fejlemények láttán, mert fenyegetve érzi magát és a látszólagos kényelmét. A különböző eltorzult és megkövesedett hitrendszereket gondolkodás és éberség nélkül átvevő fanatikus „hívők” sem értik, hogy miért történnek a Világban szörnyűségek. Pedig az apokalipszis elkezdődött. A legbenső érzéseinket és jellemző mentalitásunkat nem fedhetjük el holmi spirituális blablával, mert magasabb (holografikus) szinten az energiák kisugárzása és kölcsönhatása határozza meg, hogy mi történik velünk. Ez olyan, a Világot működtető rendező elv, amit nem lehet manipulálni, becsapni, elterelni.
A bölcsebbek próbálnak az új világkorszak uralkodó minőségeivel lépést tartani, ezért elköteleződtek a változtatás mellett. Ez a változtatás nem a környezetünk, gyerekünk, párunk, szüleink, barátaink és ismerőseink megváltoztatását jelenti, hanem egy belső alkímiai folyamatot. Ehhez kapjuk a mindenségtől a segítségeket, a helyzeteket, amelyek megmutatják, hogy mivel van dolgunk, megmutatják meddig jutottunk a feltétlen szeretet eléréséhez vezető úton. Egy keleti történet szerint egy ember, akinek rosszra fordult az élete, elment a bölcs remetéhez, mert segítségre vágyott. Vége-hossza nem volt a panaszkodásának. Egyre mélyebben merült az önsajnálatba, de a bölcs csak ilyeneket válaszolt neki: ez gyönyörű, ez fantasztikus, ez nagyszerű.
Aki érti a lényegét a fenti történetnek, az tisztában van azzal, hogy saját életünk történései gondolataink, döntéseink következményei, bármennyire is azt a látszatot akarjuk kelteni, mintha a körülmények, vagy más emberek áldozatai lennénk. A tanító helyzetek pedig a Mindenség (Isten), fejlődésünket előmozdító történései. Az is igaz, hogy mások saját magukkal kapcsolatos feladatait sokszor jobban látjuk, mint a sajátunkat, mert ahhoz nem kell bátorság és erő.
Egy ilyen jellemző feladat saját határaink megismerése és annak lényünk szeretetéből, valamint az élet tiszteletéből fakadó védelmezése. A lebomló világkorszak tomboló élősködő mentalitása rendszeresen összekeveri a jóindulatot, szeretetet és segítőkészséget a hülyeséggel, a gyengeséggel és a baleksággal. A segítő, tanító életfeladatú emberek hatványozottan kaphatják a nyakukba ezt a viselkedést, ha nem elég óvatosak, és nem hallgatnak időben a megérzéseikre.
Azok, akik születésük óta megszokták, hogy a szüleik mindent „alájuk toltak”, minden feladattól és kötelességtől megmentették őket, vagy akik egyszerűen a könnyebbnek látszó élősködő mintát tanulták el a médiából, a fogyasztói társadalom gyarmattartó vezetőitől, azok nem is értik, miért omlik össze minden egy pillanat alatt az életükben. Miért nem tudják egyszer csak a hazugságaikat, önbecsapásaikat tovább éltetni, miért fordulnak el tőlük az emberek. Akiknek eddig az energiáit szívták (talán öntudatlanul), egyszer csak lelépnek.
Erős tanító helyzet ez azoknak is, akik rendszeresen hagyják magukat csőbe húzni, talán figyelmetlenségből, talán gyávaságból, talán a szeretet félreértelmezéséből eredően. Ezek az emberi játszmák sokszor ártalmatlannak látszó felajánlással kezdődnek, de nagy árat fizet valaki, ha egy élősködőtől valamit elfogad, mert ő hideg fejjel köt üzletet és jól alakítja a szerepét. Ezután már van hivatkozási alap a követelőzéshez, vagy a lelki terrorhoz, esetleges bűntudatkeltéshez, ha a másik rájön a beetetésre és ki akar szállni a játékból.
Ilyenkor kérdezi fel a sors, hogy mennyire fejlett az emberismereted, mennyire tudod magad képviselni. esetleg mennyire függsz mások ítélkezésétől. Mennyire szereted saját magadat akkor is, amikor valaki bűntudatot próbál kelteni benned, vagy nem felelsz meg az aktuális társadalmi elvárásoknak. Kiderül, hogy milyen magas a rezgésszinted, mennyire tudsz saját középpontodban, nyugalomban maradni. Olyan „edzések” ezek az élethelyzetek, melyek igazi beavatást adhatnak, függetlenül a hangzatos tanfolyami végzettségektől, vagy pénzért vásárolt titulusoktól. Aki sikeresen megoldja ezt a feladatot (mer önmaga lenni), az mindenképpen többként jön ki a játszmából, telve önbizalommal, megőrizve magában azt az isteni életenergiát, amit saját fejlődésének útjához kap, nem pedig az élhetetlen élősködők folyamatos feltöltésére.

Atarvis


Nyakig ülünk…

Nyakig ülünk valamiben, ki a nehézségben, ki a boldogságban. Ami közös mindenkinél, hogy változás van, ahogy körülnézek, mindenhol ezt látom. Gyakorlatilag minden család, minden ember érintett körülöttem.
Nemrég valaki megkérdezte tőlem, hogy szerintem az Aranykor küszöbén vagyunk-e már. Szerintem nem. Már nem a küszöbén. Bár sok-sok bajt, nehézséget és tragédiát láthatunk, de emellett van egy másik oldal is, amit nekem most könnyű észrevennem, mert napi szinten élek benne. És ez a szépség, a jóság, a kegyelem és a haladás. Amint az ember erre tud fókuszálni, a sötétség, halál és tragédia máris a kontrasztot jelentik.
Nálunk véget ért a hét szűk esztendő. Váratlanul, villámcsapásként érkezett és fordult a világunk ellenkező előjelűre.
Ezt persze nem adták ingyen, hiszen az elmúlt években keresztülmentünk nagyon sok krízisen és megpróbáltatáson. Voltak vizsgák, amiken megbuktunk. De utána talpra állva vártuk a következőt és elkötelezetten próbáltuk meg újra és újra. Mert hittünk benne, hogy van értelme. Hittünk benne, hogy jobb jövőt tudunk magunknak építeni. És tudtuk, hogy minden egyes alkalommal, amikor padlóra kerülünk, fel kell állni.
Egy jó barátom mondta, amikor épp nagyon el voltam keseredve, hogy már megint padlót fogtam: „igen, padló, de vedd észre, ez már egy lépcsőfokkal feljebb van”.
És ezt nagyon fontos észrevenni. Nem ugyanott vagyunk, sohasem!
Ami nálunk kulcsfontosságú volt, az az elköteleződés. Letettük a voksunkat a változás mellett. Rájöttünk, hogy semmi más nem vihet előre, semmi más nem teremtheti meg a boldogságot. Márpedig célunk az – neked is, aki ezt olvasod -, hogy boldogok legyünk. Ez olyan hajtóerő, ami minden emberbe bele van kódolva. Sokmillió (milliárd?) ember él belefásulva, mert nem látja, nem hiszi, hogy másként élhet, mint ahogyan jelen pillanatban. Nekik még nem elég rossz. Ők még nem döntötték el, hogy hajlandóak a változást meglovagolni. Ők azok, akik meggyőződéssel vallják, hogy a hiba másokban van, minden rosszról a társadalom, a kormány, a terroristák vagy az anyósuk tehet. Így is lehet élni, ez az ő választásuk.
Változás volt, változás van és változás lesz. Ez nem kérdés. A kérdés az, hogy ezt elfogadod és vele indulsz tovább, vagy hagyod, hogy tehetetlenül dobáljon és a sziklákhoz csapkodjon?
Miért fáj annak, aki ellenáll? Mert fél. Mert akad. Mert nem hisz abban, hogy őérte van.
Amint megtalálod önmagadban a kulcsot, átkattan egy kapcsoló és elkezded másképp látni. Persze rossz, amikor elhagy a szeretőd vagy kirúgnak a munkahelyedről. Viszont pont ezek azok a helyzetek, amik a segítséget hozzák, amint meglátod a saját felelősségedet.
Ugyanis már érezted jó ideje, hogy nem az igazi a kapcsolatod. Már megbámultál te is másokat, jó ideje nem is siettél annyira haza a másikhoz. Utáltad a hétfő reggeleket, ki voltál égve eleged volt a kollégákból. De nem léptél. Még vártál valami csodára, ami instant megoldás, ami fájdalom és nehézség nélkül való.
A rossz hírem: nem megy fájdalom nélkül. Mert kapaszkodunk valamibe, ami nem igazán jó és nem akarjuk elengedni, amíg nincs itt a sokkal jobb. De a sokkal jobb nem jön, amíg a régit, a rosszat, a nem téged szolgálót el nem engeded.
A jó hír ezzel szemben: amikor a Sors meglépi a fájdalmas szakítást vagy kirúgást, akkor már túl vagyunk a nehezén. Megúsztuk, hogy mi lépjünk. Innen már csak (?) el kell fogadni és meglátni a nyitott ajtót. Mert abban a pillanatban amikor a másik becsukódott, kinyílt a következő. Egy új periódus kezdete.
Állsz a küszöbön. Minden változik. Mit választasz? Ki a „hibás”? Van egyáltalán hibás? Vagy ki a felelős? Ki a te sorsod kovácsa?
Nem kell előre tudnod minden lépést. Elég ha figyeled a belső hangot és a következő lépést már ezzel a meggyőződéssel teszed: a változás ÉRTEM van!

CsE


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése